گریس نسوز skf اصل یک ماده نفتی است که در روان شدن انواع تسمه، چرخ دنده و بسیاری از لوازم صنعتی مورد بهره برداری قرار می گیرد. در گذشته مخلوط کردن صابون و ماده نفتی با دست انجام می شد که امروزه همه انها توسط دستگاه و به صورت مکانیزه و با کاربردهای متفاوت تولید می شود. گریس از سه بخش روان کننده به نام های ضخیم کننده، روان کننده و روغن تشکیل شده است. این ماده چسبنده دارای قابلیت های متعددی است که بیشتر در صنایع و روان کردن ماشین آلات صنعتی مورد بهره برداری قرار می گیرد.
این ماده پرکاربرد از شرکت های تولید مواد نفتی و روغنی در کشور توزیع می گردد که به صورت فله و بسته بندی فروخته می شود. گریس یک ماده چسبنده و قوی است که به عنوان محافظ انواع دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.
گریس ها دارای چند رنگ هستند که هر رنگ برای کاری مخصوص مورد استفاده قرار می گیرند اما شالوده اغلب گریس ها، مواد نفتی با ترکیبات خاص و چربی است که گروهی از این مواد در تولید مواد غذایی مانند دستگاه های تولید سوسیس و یا دستگاه هایی که همزمان با هم کار می کنند مورد بهره برداری قرار می گیرند. گریس های رنگی ظاهری زیبا و خوش رنگ دارند که رنگشان چندان کارایی جدیدی برایشان ایجاد نمی کند.
گریس برای مکان هایی که امکان استفاده از روان کننده مایع وجود ندارد، مورد بهره برداری قرار می گیرد. گریس فقط روان کننده است و کارایی پاک کردن و خنک کردن را ندارد. گریس به دلیل داشتن خاصیت ماندگاری در سطح، برای ماشین هایی که راکد هستند و در انبار نگهداری می شوند، مورد بهره برداری قرار می گیرد مانند تراکتور یا گریدر.
گریس در روغن کاری ماشین هایی که تحت فشار بالا و قدرت بالا کار می کنند، مورد استفاده قرار می گیرد. گریس به علت ماندگاری بالا در سطح، هزینه ها را کاهش می دهد.
کاربرد های انواع گریس علاوه بر صنعت، در منازل و مصارف عمومی هم مورد استفاده قرار می گیرد، در نرم شدن انواع چرخ دنده، تسمه کولر، درب انواع خودروهای دیزلی، تسمه کولرهای بزرگ و…. این ماده چسبنده برای انواع بلبرینگ هم مورد استفاده قرار گرفته و موجب روان شدن انواع موتور و تسمه می گردد.
گریس نسوز skf اصل بیشتر در مواقعی استفاده می شود که به طور همیشگی نمی توان از روانسازهای مایع استفاده کرد و یا این روانسازها آنقدر گران و غیرقابل دسترس هستند که مشتری سعی می کند به جای آن از گریس استفاده کند. گریس ها فقط روان کننده هستند و پاک کننده نیستند و شاید یکی از مهم ترین ضعف های گریس، نداشتن خاصیت خنک کنندگی قطعات است که در حین کار باید مرتب خنک شوند. گریس به علت داشتن چسبندگی و گرم شدن در حین فشار و دمای بالا، ممکن است خودش هم داغ شود و به علت چسبندگی توان پاکسازی سطوح را نداشته و تک کاره است.
انواع گریس نسوز skf اصل از نظر صابون بر سه پایه بنا نهاده شده است:
گریس صابون لیتیم که دارای ترکیبی از ویژگی های خوب بوده و کاربردهای متفاوتی دارد. این گریس چند منظوره بوده و دارای مصارف صنعتی بالایی می باشد. این گریس دارای روغن پایه مرغوبی است که دارای قدرت روانکاری بالایی می باشد. گریس ها دمای زیاد را تحمل کرده ودر محیط های مرطوب هم می توانند کارایی لازم را داشته باشند، به همین دلیل به این نوع از گریس ها، گریس های چند منظوره هم گفته می شود که بافت نرمی داشته و به راحتی می چسبند.
گریس با پایه صابون کلسیم بیشتر بی رنگ بوده و برای انواع دستگاه های تولید کننده موادغذایی مورد بهره برداری قرار می گیرد. این گریس به علت داشتن نیروی مقاومت بالا کاربرد خوبی دارد اما نیاز به مکمل ندارد و دارای قیمتی بالا هم می باشد.
گریس با صابون سدیم در محیط پر گرد و خاک با دمای بالا مورد استفاده قرار می گیرد. این گریس مخصوص نقاط مرطوب نبوده و برای جای خشک مورد استفاده قرار می گیرد. این گریس قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارد و برای انواع بلبرینگ و اتصالات انعطافپذیر مورد استفاده قرار می گیرد. کار با این نوع گریس موجب کمتر شدن تعداد دفعات استفاده از روانکار شده و چکه نمی کند و همیشه روی سطح باقی می ماند. این گریس مانند یک لایه نازک عمل می کند و در بین قطعاتی که با هم برخورد می کنند، قرار می گیرد تا سایش کمتر شود. بر اثر مقاومت و فشار دما ممکن است این لایه نازک کمتر شود که در کارهایی که سنگین تر هستند بیشتر روانکاری تکرار می شود.
انواع گریس از لحاظ پایه صابون نشان دهنده میزان چربی و یا قوام موجود در گریس است که چنانچه غلظت چربی بالاتر باش و بهتر با افزودنی ها مخلوط شود، حالت قوام و ماندگاری در سطح عالی خواهد بود و در سطوحی که تازه آب بندی شده اند، ماندگار خواهد بود و از قطعات آببندی شده هم مراقبت می کند.
قیمت انواع گریس نسوز skf اصل در بازار متفاوت است و ممکن است با توجه به ترکیبات گریس متفاوت باشد. این روانکار با قدرت چسبندگی بالا، دارای کاربرد متفاوتی در صنعت است. پایه یا ماده اصلی گریس در قیمت انواع گریس نقش مهمی دارد، به طور مثال ممکن است پایه لیتیوم از پایه کلسیم گرانتر باشد که میزان قیمت هر جنس را بالا می برد.
در مواقعی که تولید گریس متوقف شده باشد نیز ممکن است قیمت انواع گریس افزایش یابد که ممکن است در میزان توزیع هم تاثیر داشته باشد. نوع بسته بندی و وزن هم در قیمت انواع گریس نقش مهمی دارد. گاهی قیمت انواع گریس بر اساس نوع روغن و صابون هم تعیین گردد.
گاهی قیمت گریس وابسته به شرکت تولید کننده مواد نفتی می باشد. گریس هایی که در شرکت های تولید کننده انواع مواد غذایی کاربرد دارند، قیمت بیشتر و گرانتری دارند و گریس هایی که تیره و قهوه ای سوخته هستند دارای قیمت و کارایی پایین تری می باشند.
گریس هایی که با طبیعت سازگار هستند و کیفیت خوب و عالی دارند گرانتر هستند که در میان گریس ها برای کارهای ظریف مناسب هستند و یک لایه نازکی را در سطح قرار می دهند و با کار متناوب نیاز به تکرار دارند که همین تکرار، قیمت انواع گریس سبز را بالا می برد و گاهی مصرف کننده با مشکل روبه رو خواهد شد.